Videojátékok és Animék világa

Adachi to Shimamura – Lányok barátságából szerelem

Az Adachi to Shimamura című animéből megismerhetjük, hogy milyen amikor a barátság átmegy szerelembe, de ezennel két lány között. Az elején leszögezem, hogy az egyik legjobb darab a yuri animék között. Főszereplőink Adachi és Shimamura vagyis két középiskolás lány, akik szeretnek együtt lógni a tornaterem emeletén, főként tanítási időben. Adachi egy csendes és félénk lány, akinek Shimamura-n kívül nincs más barátja, így nagyon kötődik hozzá. Shimamura már bátrabb, de ez is annak köszönhető, hogy barátkozni próbálnak vele.

Általában a yuri animék stílusának megfelelően az Adachi to Shimamura-ban mindkét főszereplő lányos beütésű, egyikük sem mondható igazán fiúsnak. A történetet a kettőjük szemszögéből szemlélhetjük és az ő gondolatmeneteiket követhetjük, például ahogyan az érzéseiket taglalják önmaguk és egymás iránt. Ezek az érzések hamar megváltoztak Adachi részéről és teljesen belezúg Shimamura-ba. Shimamura pedig nem érti, hogy barátnője miért viselkedik vele egyre furcsábban. Adachi folyton őt nézi, megfogja a kezét, elhívja randinak nevezhető eseményekre, már ha bátorsága engedi.

Gyakran jelenik meg két osztálytársuk Hino és Nagafuji, akik szintén nem mindennapi kapcsolatban állnak egymással. Sokszor lógnak Shimamura-val és egy horgászat alkalmával botlanak bele a titokzatos szkafanderes idegenbe. Elárulja a lányoknak, hogy ő a jövőből érkezett és a társait keresi a világunkban. A szkafanderes lény hamar emberi alakot ölt egy kék hajú angyali lány képébe és magát Yashiro-nak nevezi.

Próbál ő is több időt tölteni a lányokkal, de inkább Shimamura húgával fog jól kijönni. A történet a yuri animék rajongóinak kedvez, viszont komoly ecchi jelenetekkel sajnos nem fogunk találkozni. Az anime inkább a két lány közötti érzelmekre fekteti a hangsúlyt, amik mellett így is találhatunk például ölben ülést vagy gondolatokat közös fürdésről. Az Adachi to Shimamura című animének van egy különleges légköre, ami miatt még inkább érdemes tenni vele egy próbát a yuri animék kedvelőinek vagy bárkinek.

« »