Egy éves késés után végre megérkezett a Battlefield 2042, ami ezennel a közeljövő háborús konfliktusaiba kalauzol el bennünket. A játék főszereplői ismét az amerikai és orosz katonák lesznek, amik már nem számítanak újnak a korábbi részekből. Single kampányt ezennel nem kapunk, de a multiplayer mód az, ami miatt sok száz vagy akár sok ezer órát is a játékba lehet rakni. A Battlefield 2042 többjátékos módjában kezdésként 7 térkép érhető el, melyeken egy időben 128 játékos lövöldözhet két csapatban. A térképek hiába nagyok, a 128 játékos is eltűnik rajtuk és igazi káoszt is teremt.

A világ összes táján megfordulhatunk az Északi sarkkörtől, Ázsián át Egyiptomig. Bármikor lecsaphat egy tornádó vagy homokvihar és a tereprombolás is sokkal látványosabbra sikerült, mint amit a korábbi részekből megszokhattunk. Az egyik térképen pedig egy rakétakilövés részesei lehetünk, amit természetesen meg is akadályozhatunk. Nagy hír, hogy újra játszhatunk botok ellen is bármelyik multis térképen és becsatlakozhatnak más játékosok is.

A szokásos testre szabható fegyverek és járművek mellett bevethetünk majd robotkutyákat vagy akár szárnyas ruhában is repkedhetünk, ha már egy tornádó felkap minket. Karakterek terén is van változás, mivel immár specialisták kaptak helyet. Ez annyit jelent, hogy mindegyiküknek egyedi képességekkel rendelkezik, viszont bármelyik lehet gyógyító vagy mesterlövész. A játék tartalmaz egy Battlefield Portal névre hallgató módot is, ahol a korábbi részek népszerű térképeit játszhatjuk újra, méghozzá a saját szabályaink szerint és botok is beállíthatók.

Így akár második világháborús katonákkal és járművekkel szállhatunk szembe a Battlefield 2042 high-tech specialistáival, például a Bad Company 2 Arica Harbor vagy akár a Noshahr Canals térképeken. Harmadiknak jön még a Hazard Zone mód, ami egy Battle Royale-hoz hasonlító túlélő mód, de itt csapatunknak minél több hardvert kell megszereznie. A Battlefield 2042 tényleg sok újdonságot kapott, viszont a hatalmas és kopár térképek eléggé kihasználatlanok. Szerencsére hiánypótlók a régi jól berendezett térképek grafikai ráncfelvarrása, no meg a botok visszatérése is piros pontot érdemel.