Videojátékok és Animék világa

Battlefield 3 – A legjobb lövöldözős játékok egyike

A Battlefield 3-at szerintem simán nevezhetjük korszakalkotó darabnak a Battlefield játékok között és kis túlzással még a háborús, lövöldözős játékok tengerében is megállja a helyét. A harmadik részt a Battlefield Bad Company előzte meg, ami szintén sok újdonságot mutatott, főként a terep rombolhatóság terén, ami ebből a részből sem maradt ki. A Battlefield 3 tartalmaz kampány módot, játszhatunk kooperatívban barátainkkal és végül a multiplayer, ami a játék javát adja. A játékban megjelenő háborús helyzet főszereplői természetesen az amerikaiak és az oroszok.

Az egyjátékos kampány mindig tartogat meglepetéseket, a főhősünk például váratlanul meghal és egy másik személy bőrében folytathatjuk a történetet. Nem csak a gyalogság bőrébe bújhatunk, de akad küldetés amikor a sivatagban fogunk tank csatázni és megfordulhatunk az óceán fölött röpködve egy vadászgép fedélzetén is. A multiplayer élményt már nem sok cím közelíti meg a lövöldözős játékok világában. A hatalmas térképeken harckocsikkal, tankokkal, helikopterekkel, repülőkkel és néhol még motorokkal is száguldhatunk.

A Battlefield 3 kiegészítőkkel együtt 30 térkép és 20 játékmód várja, hogy elmerüljünk a csatamezőben. A játékmenet közepesen pörgős és igen hangulatos, amikor szétlövik fejünk felől a tetőt. A legjobb játékmódok még mindig a foglalós Conquest, Team Deathmatch és Rush módok, de sok újdonság is helyet kapott. Katonáink most is négy választható kasztba vannak sorolva és mindegyiküknek megvan a feladata. Ilyen a gyógyítás vagy a lőszer utánpótlás, de van mérnök és mesterlövész is. Mindegyikük más és más fegyvereket használhat, amik élethű ballisztikával és rúgással rendelkeznek.

A fegyverek megszerzéséhez szinteket kell teljesítsünk, csak úgy mint a hozzájuk tartozó célzókhoz, markolatokhoz és egyebekhez. Sajnos a játék nem kapott beépített szerver keresőt, így egy weboldalt megnyitva csatlakozhatunk a játszmákhoz. Aki még nem játszott volna a Battlefield 3 résszel és szereti a lövöldözős játékok nyújtotta élményeket, az mindenképpen pótolja a hiányosságot.

« »