Videojátékok és Animék világa

Genshin Impact – Harc az elemekkel

Már bebizonyosodhattunk arról, hogy a Honkai Impact 3rd fejlesztői a miHoYo, csak jó játékokat tud készíteni. Nem álltak meg a játékfejlesztéssel és keményen dolgoztak, hogy elhozzanak valami újat, aminek Genshin Impact lett a neve. Ez egy szintén anime stílusú RPG játék, de immár fantasy világban játszódik és minden platformon elérhető, méghozzá teljesen ingyen. A történet nagyon egyszerű, egy gonosz boszorkány elrabolja szeretett testvérünket és a mi feladatunk lesz megkeresni őt Teyvat szabadon bejárható világában. A játék elején eldönthetjük, hogy a fiú vagy a lány testvér szeretnénk lenni, logikusan a másikat fogják elrabolni.

Nem csak egy karaktert fogunk irányítani, hanem a Honkai Impact 3rd-hez hasonlóan itt szám szerint négyet váltogathatunk. Több karaktert a sztori alatt kapunk meg mindjárt a játék elején, de a legjobbakhoz itt is megidézéssel juthatunk hozzá. Ehhez kristályokra, kavicsokra és egyebekre lesz szükségünk, amiket vagy vásárolunk pénzért vagy pedig szerzünk a játékban. A karakterek mindegyike képvisel valamilyen elemet, ami azért fontos, mert a szörnyek is elemek szerint vannak csoportosítva. A harcok alatt figyelnünk kell, hogy például egy tűz szörnyre víz elemű karakterrel támadjunk, de kombinálhatjuk is az elemeket mondjuk egy tüzes forgószéllé.

A harcok élvezetesek és pörgősek, de nem könnyűek ha nem a megfelelő karakterekkel harcolunk. Fegyvereink a szokásos módon erősebbre cserélhetők és fejleszthetők, de ruhát és páncélt ne keressünk. Erre szolgálnak a különböző artifact tárgyak, konstellációk és egyéb funkciókkal történő fejlesztés. A térkép tele van feladatokkal és dugeonokkal, ha elindulunk valamerre, mindjárt beleakadunk szörny táborokba, kisebb boss-okba vagy mini feladatokba. Jó lesz mindenhol szétnézni, mert ládákat és gyűjtögetni valókat mindig találunk.

Nagy szerepe van a kraftolásnak és a gyógyító ételeinket is alapanyagokból főzhetjük meg. Továbbá sikló repülhetünk, mászhatunk a falakon, hegyeken és úszhatunk is, még staminánk engedi. Végezetül pedig a grafika meseszép, a karakterek aranyosak, a zenék kellemesek. Az angol szinkron viszont borzalmas, de választható japán és koreai is! Igaz nem egy ízig-vérig MMORPG-ről van szó, de barátainkkal játszhatunk kooperatív módban is. A miHoYo-nak ismét sikerült nagyot alkotnia a Genshin Impact képében és ráadásul teljesen új generációját ismerhetjük meg az RPG játékoknak PC-n, PS4-en és mobilokon egyszerre!

« »