A Blizzard eddig a szöszmötölős játékairól volt híres, azonban az Overwatch egy teljesen új stílussal és pörgős játékmenetével lépett be a multiplayer játékok sorába. Az Overwatch valamiféle FPS és MOBA keveréknek mondható csapat alapú shooter. Sztorinak nem sokat kapunk, de annál fontosabb a hősök egymással való kapcsolata, amit egy rakás videón keresztül nézhetünk végig. A játékban immár több, mint harminc hős kapott helyet. A hősök három kasztba vannak rendezve, mint Tank, Damage és Support.

Ezen belül minden hősnek több képessége van az alap közelharci vagy lőfegyvere mellett. Így például az egyik kultusz hős D.Va egy mecha robotban fekve harcol, Tracer teleportál, Mercy képes gyógyítani és feléleszteni csak úgy mint a gépfegyveres Baptiste a gránátjaival, Sombra meg tudja hackelni a gyógyító tárgyakat és a karaktereket is, Echo pedig le tudja másolni más karakter képességeit egy rövid időre és így tovább.

Az alap képességek mellett minden hős kapott egy Ultimate verziót is, amit egy indikátor feltöltődése után aktiválhatunk. Egyes karakterek képességei igen idegesítőek, mint amikor D.Va a tömegbe repül felrobbanó mecha robotjával. Az Overwatch-ban valóban fontos a csapatjáték, mivel ha egy játékos nem dolgozik össze a többivel, az könnyen a meccs bukását jelenti. Rengeteg játékmódot próbálhatunk ki, legyen szó foglalós vagy jármű kísérős módokról, egyaránt fogunk támadni vagy védeni.

A térképek pedig a világ minden tájáról lettek összeállítva. A játékban nem sok motiváció van, hiszen itt a pörgős játékélmény és a győzelem a fontos. Szintlépés és napi eventek után kaphatunk loot boxokat, amik skineket, pénzt és egyéb cicomákat rejtenek, amik külön is kiválthatók. Aki ezek után kedvet kapott egy kis MOBA beütésű shooter játékhoz kissé meseszerű karakterekkel, azt várja a Blizzard minőségi játéka, az Overwatch.