Ki ne szeretne kalóznak állni, majd kincsek után kalandozni a végtelen tengeren és lakatlannak tűnő szigeteken? Ezt az élményt hozta el nekünk a Sea of Thieves, ami egy kalózos MMORPG játék. Ebben a játékban is karakterünk kiválasztásával kezdünk, méghozzá előre generálható random kalózokból válogathatunk. Minden vízre szállás előtt 3 különböző hajóból válogathatunk aszerint, hogy hány játékossal szeretnénk játszani és hogy mindenki vagy csak mi, esetleg barátaink legyenek a fedélzeten.

A Sea of Thieves egy kőkemény és szabályok nélküli PVP játék, ahol más játékosokkal találhatjuk szembe magunkat. Mellettük vannak még gép irányította csontvázak, szellemek, cápák és akár egy hatalmas krakennel is összefuthatunk. Feladatokat a kikötőkben vehetünk fel többféle kategóriában. A kincskeresős küldetésekben kapunk egy térképet, amin találunk X jelzéseket, amik a kincsek helyét mutatják. Nekünk meg kell keresni a világ térképen a szigetet és a megfelelő helyen kiásni a véletlenszerű kincset.

Találhatók olyan feladatok is, melyekben szöveg alapján kell rájönni, hogy melyik szigetre kell menjünk és ott mit kell keressünk, illetve csinálnunk. Ezek mellet beleütközhetünk eseményekbe, megtámadhatunk erődöket vagy más játékosokat is. A hajókat magunk irányítjuk, állíthatjuk a vitorlákat és ha szükséges akkor lőhetünk az ágyúkkal. Eszköztárunkban egy kard és egy választott lőfegyver kapott helyet, de sok más mellett lesz vödrünk, távcsövünk, horgászbotunk, iránytűnk és hangszerünk zenélni.

Vödörre azért lesz szükségünk, mivel a vihar és az esetleges sérülések miatt víz kerülhet a hajónkba, de jól jöhet egy vízzel teli vödör ha mondjuk a hajónkba villám csap a viharos tengeren. A játékban nem sok cél van, gyűjtjük és eladjuk a kincseket, melyekből cicomákat vásárolhatunk a kalózunktól a hajónkig. Ha ezek után kedved kaptál egy kis kalóz kalandhoz, akkor vár a Sea of Thieves világa.