Tifa Lockhart az 1997-ben megjelenő Final Fantasy VII című videojáték egyik játszható női karaktere. Fekete hajjal rendelkezik, ami egy delfin farkát idézi. Szemei ázsiai módra nagyok és piros színűek. A ruházata kicsit monoton, mert egy sima fehér pólót és egy fekete miniszoknyát visel. Ezeket dobja fel kissé egy pár fekete combfix és két könyékig érő kesztyű. A magassága elvileg 167 cm és a további méretei 92-60-88 cm. Tifa Lockhart karakterét egy Monk karakterosztálynak tervezték, így kesztyű fegyverzettel rendelkezik és verekedik.

A Final Fantasy VII-et nemrég újította fel a Square Enix, így Tifa Lockhart is egy megújult magas felbontású külsőt kapott. A történetben 20 évesként jelenik meg és az Avalanche csoport tagjaként harcol Cloud mellett, a Shina szervezet ellen. A játékon kívül több címben is feltűnik, közöttük az Advent Children CGI filmben is, ami a játék folytatásának tekinthető.

Érdekességképpen megemlíthető, hogy Tifa Lockhart először nem szerepelt a korábbi Final Fantasy VII-ben, később került csak a történetbe. Másik érdekesség, hogy Tifa Lockhart karakterét Lara Crofthoz is hasonlították már, mivel mindkét karakter erős, vonzó és független. Valamint a fejlesztők nehezen tudták eldönteni, hogy miniszoknyát vagy hosszú nadrágot viseljen a játékban. Végül a miniszoknya mellett döntöttek, amit a mozgásszabadsággal magyaráztak.

A felújított Final Fantasy VII Remake megjelenése után a modderek egyből nekiláttak és különböző szexi öltözeteket készítettek Tifának. Ezekből szeretném most megosztani a legjobbakat és aki élőben is kipróbálná az öltözeteket, az a Nexus Mods weboldalon megtalálja őket!