Rengeteg yuri stílusú anime létezik, de a Yuru Yuri nem egészen a lány-lány románcokra helyezi a hangsúlyt, hanem a poénokra. Főszereplőnk Akari egy ügyetlen lány, akinek most kezdődnek a középiskolás évei. Barátnője a lökött Kyouko és az annál komolyabb Yui, alapítanak egy vidámság klubbot, ami semmiről sem szól. Új tagnak is éppen csak egy lányt, az ártatlan kis Chinatsu-chant kapják.

Ha szabadidejük engedi, csatlakozik még hozzájuk a diáktanácsból négy tag. Közülük Himawari és Sakorako egymás riválisai, Ayano pedig Kyoukoval verseng, még Chizuru szemüvegét levéve perverzségeket képzel el a lányokról. A szereplők tulajdonságai végig kísérik az animét. A történet róluk szól, egy iskolás és hétköznapi anime rengeteg poénnal, na meg néhol yuri jelenetekkel.

Az anime ecchinek sem mondható, a yuri műfaj a perverz gondolatokban és szituációkban jelenik meg. Ennek ellenére egyik-másik lány érez valamit a másik iránt, amit vagy kimondanak, vagy pedig magukban tartanak. Így aztán szerelmi háromszögek is kialakulnak. Akadnak érdekes helyzetek, mint amikor Kyouko kitalálja, hogy Karácsonykor mindenki randizzon egy kalapból kihúzott lánnyal.

Természetesen nem mindenkinek alakul jól a randi, de mindenképpen poénosan zajlik le. Vagy itt van Akari nővére, aki húga személyes tárgyait gyűjti és véletlenül Akari bugyijával a fején indul el az egyetemre. Tehát aki egy agyament és aranyos yuri animét szeretne, arra vár ez az immár több évados sorozat.